Glimt fra Toppidrettsveka 2020


Året da alt var annerledes, men likevel ble det vellykka

Vanligvis pleier Toppidrettsveka i Aure å være en gedigen folkefest. I år ble det ikke sånn ettersom koronaviruset gjorde at vi ikke kunne invitere publikum til arrangementet. Likevel klarte vi å få til et flott arrangement som ble en kjempesuksess på NRK. Hele sprinten på Aure gikk live på NRK.

Toppidrettsveka 2020 skulle egentlig være en blåkopi av Toppidrettsveka 2019. Men på grunn av Covid-19 måtte alt endres. Lenge var det også usikkert om det lot seg gjennomføre med rulleskiarrangement i år, men gode smittevernplaner og sporty innstilling fra frivillige gjorde at det ble mulig.

Breddearrangementet Opptur Brekka måtte utgå, det samme måtte Aure-Brekka som på et vis er varemerket for Aure. Det vi sto igjen med var sprinten i sentrum, spesialtilpassa smittevernsituasjonen og løperne inndelt i korridorer.

Aure IL sine frivillige tok alle nye problemstillinger på strak arm, leste seg opp på smittevernplanen og leverte til punkt og prikke. Det er veldig imponerende å se den arrangementskompentansen denne grupperinga har tilegnet seg gjennom flere år. 

Aure IL er også heldige som har sin egen fotograf, Line Ormset, som har knipsa bilder av arrangørstaben både i forkant, under arrangementet og etterpå.
Ta deg tid til å bla gjennom bildene og gjenopplev Toppidrettsveka 2020. Stor takk til gjengen på bildene som var med å sørga for et vellykka arrangement, og at det ble ny seer-rekord på TV fra Aure. Under sprinten på Aure fulgte 451.000 TV-tittere arrangementet, det er en seerandel på 50%.

Selv om to konkurranser ble til en konkurranse opprettholdt Norway Events summen i kontrakten slik at Aure IL fikk 160 000 kr for leveransen under Toppidrettsveka i år. Dette er ei viktig inntektskilde for Aure IL.

Hvis du ønsker å se flere bilder fra Toppidrettsveka kan du se bilder som Toppidrettsveka sine fotografer tok her: https://www.flickr.com/photos/toppidrettsveka/albums/72157715584408458/page2

Tusen takk til alle som bidro til at vi klarte å gjennomføre Toppidrettsveka 2020!