Prosjektet "Glad sommer i Aure"


Sommeren 2020 for Aure IL

I sommer har Aure IL samarbeidet med Aure Frivilligsentral, Kyststreif og Aure kommune for å få til aktiviteter for barn og unge. Det ble søkt om midler fra Gjensidigestiftelsen, så vi kunne med glede arrangere et vidt spekter av aktiviteter gratis for barn fra 0-18 år.
Fra Aure IL sin side, ble det arrangert Balldag (fotballdag på stadion), sykkeldag (i Foldfjorden) og familiedag (i skihytta).

Fotballgruppa blåste i fløyta 16. juli for over 50 glade barn i strålende sol på Aure Stadion. Det ble gjort en aldeles fenomenal innsats fra 4 frivillige i fotballgruppa og 11 innleide ungdommer. I den spesielle tiden vi er inne i, krevde det også planlegging og struktur for å følge opp med smittevern - noe som fungerte knakende bra. Barna ble delt inn i grupper, og banen ble inndelt i poster hvor instruktørene møtte barna med spennende og varierte øvelser.
Baguetter til lunsjen ble levert fra Aure Gjestegård, smoothies, banan, sjokolade og is var på menyen kjøpt hos Bunnpris Aure.
En stor applaus til Tore J. Finset, Marit Strømmen, Nina Skipnes, Kjartan Sletta og instruktørene som med kort planleggingstid la til rette så denne dagen kunne gjennomføres - og i tillegg til hvordan den ble gjennomført - det kunne ikke blitt en bedre dag!

Andre dag i rekken ble arrangert 20. juli ved Grendahuset Bergtun i Foldfjorden. Grusplassen ved bruddet ble booket for anledningen så det skulle være mulig å ta imot (også her) over 50 barn på sykkel i en spredt alder fra 3 til 14 år. Det ble leid inn et team fra Gauldal Sykleklubb som sto til ansvar for gjennomføringen av dagen. Ved ankomst fikk alle barn utdelt sykkelflaske med navn på, deretter en intro med viktigheten av sikkerhet og hjelmbruk for så å sykle igjennom ei løype av ulike hindringer. Ballansetrening, litt triks og en sykkeltur. Også her leverte Aure Gjestegård gode baguetter til lunsj for barna, new energy-sjokolade og bananer. Teamet stilte med telt hvor alle barn fikk service på sine sykler av en servicmann, politiet kom på besøk for å hilse på barna (stor stas for alle, men spesielt for de aller minste med besøk av politibil og trivelig politimann!)
Takk til Thomas Ekren, Kjetil Ekren og Sissel Stubsjøen Mo for at dere tok turen til oss midt i sommerferien.

Vår siste dag i prosjektet var familiedag i Tverrbotten arrangert av tur- og trimgruppa.
Du kan lese mer om dagen i eget innlegg her: https://aureil.no/nyhet?Id=34175&
Nok en strålende dag for smått og stort som fikk gleden av kurs i kart og kompass, natursti, lunsj på bålpanne og tur til Pikfjellet. 28 stk fikk en nydelig dag her. En stor Takk til Siv Hege Stemshaug og hennes team i Tur og trim!

Vi i komiteen for prosjektet "Glad sommer i Aure" er veldig stolte over hva vi har fått til av muligheter denne sommeren, og vi er stolte over å ha gjennomført på en så trygg måte som mulig. Jeg er også utrolig glad for at så mange stilte opp for egne og andres barn og unge, og gjorde prosjektet mulig å gjennomføre - det var korte tidsfrister og tidvis mye jobb, men så verdt strevet. Jeg er stolt av å jobbe som daglig leder i en JA-klubb som Aure IL!