Håndball: Gratulerer til Hege


Månedens Forbilde i Håndball Region Nord

Sjokkerende besøk

Hege Romundset fikk seg et lite sjokk da klubbvenninnen Lise Gellein Torset ringte på døren.

Ikke fordi Lise kom på besøk. Hun hadde allerede «klarert det», for å ta en håndballprat, trodde Hege. Men da Lise sto der med en fin blomsterbukett ble håndball-lederen i Aure IL veldig overrasket. 

Overraskelsen gikk over til et lite sjokk da besøkeren fortalte at blomsterbuketten fulgte med utvelgelsen til Månedens Forbilde i april i Håndballregionen.

- Og så vet jeg ikke om jeg var den rette til å få en slik pris. Vi har så mange som gjør så mye og godt arbeid i håndballgruppa vår og som fortjener dette like mye som jeg. Men jeg innrømmer også at dette var veldig artig og er motiverende for å fortsette med håndballen, sier Hege. 

Hun har sittet i styret i halvparten av levetiden til den ti år unge håndballavdelingen i idrettslaget. I to av dem har hun vært leder, og nå har hun sagt ja til å gå på et tredje år som håndball-leder.
 


Månedens Forbilde t.v. og forslagsstiller Lise. 

- Hege har et stort engasjement for håndballen. Hun er leder 24-7, et utpreget «ja-menneske», understreker Lise, som sendte oss forslaget om å velge Hege som forbilde i Håndballregionen.

Så er det litt morsomt å vite at «Månedens Forbilde» slettes ikke er ukjent i håndballstyret i Aure. Hege forklarer:

- Jeg hadde lest om denne kåringen på regionens hjemmeside, og vi i styret hadde pratet om at vi burde foreslå en kandidat. Det er så mange engasjerte og dyktige folk som jobber i håndballavdelingen at vi har flere kandidater. Men vi er ikke kommet så langt som til å sende inn navn på en kandidat...

Det gjorde derimot Lise Gellein Torset, som ikke sitter i styret, og begrunnelsen var mer enn god nok, synes vi.

 

Utdeling av medaljer til små håndballspillere. Hvem står for utdelingen om ikke Hege...

 

Håndball er ingen stor og tradisjonsrik idrett i Aure, noe klubbens unge alder (stiftet i 2008) er et bevis på. Heller ikke Hege, lokal aurgjelding som det heter, ble først med i håndballen da datter Mari og senere sønnen Martin begynte å kaste ball. Det førte Månedens Forbilde etterhvert inn i styre og stell, egentlig litt rart; hun er verken den som liker å stikke seg frem eller er et typisk «styremenneske», som Hege også selv bekrefter.

Lise beklaget for eksempel at det var vanskelig å finne et bilde av Hege i håndball-sammenheng; «hun er bestandig bak og ikke foran kamera». Men brenner for håndball, det gjør forbildet Hege. Alltid positiv og løsningsorientert, hører også med til beskrivelsen av henne:

- Håndballgruppa har god fremgang med hensyn til antall medlemmer og utvikling av både spillere og trenere. Hege har bidratt mye til det. Trener har hun vært, også lagleder på 10-årslaget som sønnen Martin spiller på. Og når det er kamparrangement i hallen, da er Hege på plass, enten som kampvert, tar tak på kjøkkenet, sitter i sekretariatet eller om det er andre oppgaver som skal løses, skryter Lise.

Antall timer håndball i løpet av ei uke? Det er vanskelig å si:

- Men jeg gjør jo dette fordi håndball er artig og sosialt. Vi har fokus på at spillerne har det artig og vil holde på med håndball. Vi er ingen stor håndball-avdeling, rundt 100 spillere, og på de fleste lag er det bare akkurat med antall spillere. Denne sesongen har vi hatt syv lag i seriespill, alle jentelag. 

 

Hege Romundset, håndball-leder 24/7 og et flott forbilde - ikke bare i april... 

- En målsetting foran kommende sesong er å få nok gutter til å begynne med håndball slik at vi kan stille et G10-lag, sier Månedens Forbilde, Hege Romundset.

PS!
Heges forbilde-pris er for øvrig ikke familiens eneste pris. Datter Mari har valgt å bytte ut håndballen med taekwondo. 15-åringen har gjort det veldig godt, også i internasjonale konkurranser, så godt at hun i fjor ble kåret til «Årets aurgjelding»

03.04.19 Tore Sæther

https://www.handball.no/…/nyhete…/2019/04/sjokkerende-besok/