29. bygdacup vel gjennomført!


I helga ble årets bygdacup spilt, og Ainnplassen ble stående igjen som lykkelige vinnere!

Årets cup blåste støvet av en gammel tradisjon – plasseringsspill ble gjeninnført i bygdacupen, slik at det mer å spille for på søndagen for alle lag. Det ble godt mottatt, da alle fikk spilt 2 eller 3 kamper siste dagen. Mye god fotball ble observert, samt mye ikke fullt så god fotball. Det er artig å se både atleter og spillere med LITT mindre forutsetninger for både spurt og tekniske lekkerbiskener møtes på banen. Dermed ble det både jevne og ikke fullt så jevne oppgjør, men humor og idrettsglede var som alltid i høysetet.


Det har vært mange gode enkeltprestasjoner også, blant annet var det 2 spillere som greide å putte ballen i mål flere ganger enn de øvrige. Andreas «Rakett» Råket ble toppscorer for herrene med 11 mål, mens Karianne Kulø ble damenes toppscorer med 3 mål. Begge fikk toppscorertrofé til odel og eie.


I løpet av de to dagene under cupen, var det to lag som greide å feie all motstand til side, og møttes i årets cupfinale. Ainnplassen møtte Våg/Eidestranda til et svært spennende oppgjør. Etter at kampen bølget fram og tilbake, stod det til slutt 4-4 etter ordinær tid, og straffekonk måtte gjennomføres. I denne greide Ainnplassen å vinne 2-1, og kunne fortjent motta gullmedaljene, og løfte den store bygdacuppokalen! Gratulerer! Våg/Eidestranda fikk med noe skuffelse i blikket motta sølvmedaljene. Sjelden har vel sølvmedaljemottakerne vært så nær edleste metall!


I bronsefinalen vant Innersia 6590 mot Gauderanj, og fikk med det med seg bronsemedaljene hjem til Tustna.


Plasseringsspillet under cupen ga denne sluttresultatlista:


1. Ainnplassen

2. Våg/Eidestranda

3. Innersia 6590

4. Gauderanj

5. Alljskens sorta

6. Hjortåsen

7. Inter Laget

8. Lesundet

9. Aure 2

10. Innlandet

11. Team Trødd Over

12. Mjosundet 2


Aure IL vil avslutningsvis rette et takk til alle spillere, tilskuere, frivillige, og samarbeidspartnerne Ertvågsøya IL, og 9.klassen ved ABUS. Cupen ville ikke ha blitt det samme uten alle dere!


Velkommen tilbake neste år – da er det 30-årsjubilum for bygdacupen!

Flere bilder kommer.