Guro Leirdal vant sesongkort for våren 2018. Gratulerer!


Vi har snakket med Dag-Bjørn, som vant sesongkort høsten 2017!

I fjor høst som i år, har Aure Spinning hatt en konkurranse ved sesongstart, der det ble foretatt en trekning blant de som delte sesongstartinnlegget til Aure Spinning.

Sist var den heldige vinneren Dag-Bjørn Aundal.

 Vi har tatt en liten prat med Dag-Bjørn for å høre litt om hvordan han har opplevd det siste halvåret.

 

- Vi går tilbake et halvt år i tid. Hvordan opplevde du å være den heldige vinner av sesongkort hos Aure Spinning?

- Det var faktisk litt morsomt, for jeg hadde i forkant deltatt på en trening i regi arbeidsgiver, men den var litt i ferd med å ebbe ut, så jeg var på utkikk etter en annen organisert trening. Jeg snakka blant annet med en kollega for tips, og hadde på egen hånd spekulert litt på om kanskje Aure Spinning kunne være et alternativ. 2 dager senere kom beskjeden om at jeg hadde vunnet sesongkort. Utrolig god timing, og en svært velkommen premie.

 

- Hvordan har møtet ditt med Aure Spinning vært?

- Jeg har kjennskap fra Aure Spinning tidligere, den tida da det bare var spinning, og dere holdt til på Meieriet. Nå er det skjedd en veldig utvikling, for det er et helt annet mangfold i det tilbudet som ytes til kundene.

- Du har vel testa ganske mange av de ulike tilbudene?

- Det stemmer det – jeg har prøvd det aller meste.

- Så artig da – kan du si litt om de ulike treningsformene du har prøvd? Mange er usikre på hva de forskjellige  typene egentlig innebærer, så det kan være interessant å vite hvordan din opplevelse har vært

- Den er grei, jeg kan ta dem systematisk:

 

Corebar Mobility:

Denne treninga likte jeg godt. Det er ei styrketreningsøkt der vi bruker en corebar som basis for treninga. En slags metallkjepp som brukes som hjelpemiddel for å gjennomføre ulike øvelser. Corebar sies for alle øktene å være bra for å styrke kjernemuskulaturen i kroppen, og det skader vel ikke ;-). Mobilitytreninga var i et tempo og med type øvelser som var greie å henge med på selv for en nybegynner, og det er gode styrkeøkter. Anbefales!

 

Corebar HIT:

Dette er en corebartime med litt mer futt og fart. Jeg må innrømme at jeg ikke er en potensiell NM-deltaker verken i rytme eller i koordinasjon, så til å begynne med ble jeg litt stressa, og slet med å henge med på de ulike bevegelsene, men så fant jeg ut at det var lurt å se på de rundt meg, og da greide jeg selv på den første timen å få til de fleste øvelsene på en ok måte. Denne timen er såpass intensiv at det både bidrar til kondis og styrke.

 

CorebarStrong:

Denne er litt roligere i tempo enn HIT, og fokuserer mye mer på styrke. Ei skikkelig god treningsøkt det også, og det GÅR faktisk an for mannnfolk å delta på corebar; ja – det anbefales faktisk!

 

Spinning: Jeg har tidligere erfaring med ulike typer spinningøkter, og det er jo kort forklart sykling uten å ha mulighet for å bli frasykla J. Man velger tempo og motstand selv, og da er det veldig greit å styre treningsøkta dit du vil selv. Nå må det sies at mange av instruktørene på de fleste tilbudene er veldig på for å få folk til å yte mer og mer, og det er jo bare en fordel – det er mye vanskeligere å ta seg ut når man trener for seg selv.

 

Bootcamp:

Første gang jeg prøvde bootcamp var en artig opplevelse. Timen var satt opp på lørdags formiddag, og det var bare en påmeldt deltaker. Instruktør Gro tok kontakt med meg på melding, og lurte på om jeg ville gjennomføre økta allikevel, selv om jeg var eneste påmeldte. Ja – det var jo tanken å prøve økta, så det takka jeg ja til. Gros instruktørkollega Hanne var også med, så jeg var bortskjemt med 2 instruktører J. Jeg gjorde en liten blunder da jeg starta opp, for jeg ignorerte Gros tips om at dette var en form for sirkeltrening der alle øvelser gjentas 8 ganger. I mitt hode, fra tidligere erfaring med sirkeltrening, skulle jeg gjennom 3 repetisjoner, og så gå hjem for en velfortjent dusj og hvil. Jeg gikk på med dødsforakt, og fikk tidlig en advarsel fra Gro om at hun syntes jeg ga jernet litt i overkant mye. Jeg overså også dette, og da rundt 4, 5 og så videre kom, ble jeg slappere og slappere i intensitet. Man kan si at det ble ei kjempeeffektiv trening – jeg fikk pressa både kondis og styrke til det ytterste! Dagen etter må jeg innrømme at det snek seg inn en tanke om behov for hjemmehjelp da jeg skulle kreke meg opp fra doskåla J!

 

Det ble litt tilfeldig slik at jeg ikke har prøvd Step og Tabatha.

 

- Da kommer det naturlige oppfølgingsspørsmålet – kommer du til å fortsette som medlem i Aure Spinning nå som du faktisk må betale – som alle andre?

- Uten tvil – og det er flere grunner til det. 1) Det er mye enklere å holde ordentlig trøkk på treningene når du trener sammen med andre 2) Det blir mye bedre kvalitet på treningene når man trener med instruktør 3) Det er faktisk både sosialt og artig å treffe likesinnede, og være med i miljøet rundt Aure Spinning. Praten går lett før og etter øktene, og det bidrar til at det blir enda enklere å overvinne dørstokkmila, og komme seg på trening. Jeg har et mål om å prøve de to siste nå når ny sesong starter også J.

 

- Takk for at du tok det tid til å dele opplevelsene dine med oss!

- Bare hyggelig – vi ses på trening J